Onzekerheid in de maatschappij

Het WRR heeft op 7 februari 2017 een rapport gepubliceerd waarin gesproken wordt over onzekerheid. Flexibele banen kunnen voor werkgevers een uitkomst zijn om in slechte tijden het aantal werknemers terug te schroeven. Deze flexibele banen hebben echter een nadelig effect op de werknemers. Het vertrouwen in een stabiele levensloop en inkomens garantie neemt af. Continu is er de druk om een nieuwe (flex-)baan te vinden. Deze onzekerheid wordt dus veroorzaakt door beleid waarbij vooral gekeken wordt naar de economische voordelen. Wat hier onderbelicht wordt is het effect op het welzijn.

 

Welzijn is breder dan garantie op inkomen op kapitaal. Welzijn betekent ook een goede gezondheid, een positieve kijk op het leven, zekerheden en vermijding van negatieve effecten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0